Thursday 18 December 2014

Cucur Campur Untuk Buka Puasa



Ini cerita semalam masa buka puasa! Gara-gara tengok resepi ringkas kat FB...Nahhhh rasakan...memang best gilerr cucur @ aka jeputttt wat sendiri.

Sedapp tak??? hehehehehehhe...

Sesapa nak buat jugak, ni ha resepi kat bawahh...



Resepi Cucur Bilis Bawang

Bahan Bahan

1. Tepung Gandum
2. Ikan Bilis 
3. Cili Merah ( Besar )
4. Daun kucai
5. Telur
6. Secubit Garam
7. Bawang Merah ( 2 Biji Kecil )

Cara Cara

1. Cili merah/bawang merah/daun kucai dihiris halus
2. Ikan Bilis ditumbuk
3. Masukkan tepung gandum dan campur semua bahan kecuali telur
4. Gaulkan dan masukkan sedikit demi sedikit air.
5. Akhir sekali pecahkan sebiji telur and gaul hingga sebati.
6. Panaskan Minyak masak dalam kuali dan bila cukup panas boleh goreng. ( Sukatan nk goreng tu suka hati la...heheheheheh )

Selamat Mencuba!


0 comments:

Post a Comment